Info

Prijzen 2019

Mijn 40 cm poppen (maat kan enigszins afwijken) kosten € 225.

-De prijzen zijn exclusief verzendkosten.


Mijn poppen zijn gemaakt van de natuurlijke materialen zijde, katoen en wol en worden gevuld met ongesponnen gewassen schapenwol, waardoor ze zacht en warm aanvoelen.

Ik maak poppen van ongeveer 40 cm. Ook vind ik het leuk om in opdracht te werken.

De pop wordt geleverd met kleding zoals op de foto's en met ondergoed en soms met extra kleding of een pyjama. Ik maak kleding met de hand en op de naaimachine. Af en toe maak ik schoenen van leer (restjes) en dat doe ik altijd met de hand.


Een klein naaisetje met draad en een stukje tricot met wangenrood zit erbij.

-De pop wordt in een koffertje verzonden.

Poppen maken is een arbeidsintensief werk en het kost vele dagen voordat de pop klaar is. Alle gebruikte materialen zijn duurzaam, natuurlijk en van goede kwaliteit. De poppen zelf zijn gemaakt van Zwitserse tricot. Dit is een stevige tricot die de pop goed in model houdt, niet scheurt en weinig vuil aantrekt. De poppen worden gevuld met gewassen schapenwol. Schapenwol houdt warmte vast waardoor een pop warm en echt aanvoelt. Ook lichaamsgeur wordt door de pop opgenomen, wat een vertrouwd gevoel geeft. 

Wasvoorschrift

Kleine vlekjes met wat water en zachte zeep proberen te verwijderen.

Niet wrijven maar voorzichtig deppen.

De hele pop wassen? Leg de pop een tijdje in een lauw sopje. Daarna de pop onder de kraan uitspoelen en voorzichtig uitknijpen en in een handdoek te drogen leggen. 

Nooit de pop in de wasmachine wassen of in de droger stoppen.

De schapenwol vervilt dan en de pop raakt zijn vorm kwijt.

Na het wassen en drogen van de pop kunt u wangenrood opnieuw aanbrengen.

Dit zal ook weer vervagen door het spelen met de pop.