Clothes

Deze cape en muts heb ik van handgevilte lontwol en wolvlies gemaakt.
De prinses heeft een hele garderobe tot haar beschikking! 
Dit is een zijde jurkje met een cape en laarsjes van gekookte wol. En een sjaal met een "lace patroon". Het is mijn eerste breiprestatie op dat gebied!
Winter wit kledingsetje. Van katoenen teddy stof en linnen.
Deze laarsjes zijn gemaakt van oude lederen tassen. Soms koop ik ook wel eens stukjes restant leer bij een stoffenwinkel omdat dat vaak lekker dun is.
Mijn man heeft van een oud wijnkistje dit kledingrekje voor mij gemaakt. Ik heb het daarna een zacht kleurtje gegeven. Ik ben er reuze blij mee. Als ik kleertjes ga maken neem ik het kledingrekje mee naar beneden. In het bakje leg ik allemaal spullen die ik op dat moment nodig heb.
Het is een regenachtige dag dus Roos is haar nieuwe kleding aan het passen. Ze weet niet welke schoenen ze het mooist vindt en of ze een jas of een cape zal passen.
Deze laarsjes zijn gemaakt van een lapje restant leer. Ik heb eerst sliertjes geknipt die ik met krachtlijm aan elkaar lijm. Het zijn slierten van ongeveer 5 mm breed. Daarna knip ik de slierten nog een keer doormidden en dan heb je dus slierten van 2,5 mm breed. Ik wind daar voorzichtig een bol van en daarna haak ik de schoenen of laarsjes (alleen vasten). Zonder patroon want ik kijk gewoon wanneer de zool groot genoeg is. Daarna aan de voorkant nog twee keer wat vasten samen haken. In dit geval is het suede leer en dat rekt nog wat uit. 
Heerlijk om deze setjes ondergoed met slofjes te maken!
Deze schoentjes van wol staan altijd leuk bij alle kleding. Ik heb ze inmiddels al in veel kleuren gemaakt!